Den största tanken med våra intervjuer är att vi vill lyfta fram tjej\gamers, men också få en bild på hur det är att vara tjej i en genre som i största delen spelas av killar. Nu lever vi i år 2020 och allt ser inte likadant ut som det gjorde för 10 år sedan och det är mycket mer tjejer som spelar spel. Idag spelar 62% av alla mellan 16–64 år spel, av dem är 47% tjejer.

Vi har skickat på 13 snabba frågor till Annica (AQINAASYLUM) en av många tjejer som streamar på Twitch. Vi har frågat henne lite om hur det är att vara tjej och spela Call of Duty.

Här kommer 13 snabba med Annica (AQINAASYLUM)

Kan du börja med att berätta lite mer om vem du är och vad du sysslar med till vardags?

Jag är Annica från Stockholm. Pluggar nåt så tråkigt som Ekonomi om dagarna och gamar på kvällarna och myser med min hund.

Hur gammal är du och när kom du i kontakt med Call of Duty för första gången?

Är 37 år gammal. Det var 2009 och min dåvarande pojkvän spelade Modern Warefare 2, jag satt mest och titta på. Men en vacker dag lade han ifrån sig kontrollen en stund och jag tog över, och sedan den dagen har jag varit fast.

Kan du berätta lite vad du är för typ av cod-spelare

En otålig jävel. Springer mest runt och hoppas jag dödar någon innan jag själv dör. Jag är nog inte favoriten i Team Deathmatch direkt.

Hur många timmar i veckan ungefär spelar du cod?

Oj det varierar mkt.. går ju aldrig att bara köra en match. Sen sitter man där i timmar varje gång.. några gånger i veckan. Vågar nog inte räkna ut det ens.

Vilket system spelar du cod på? (Playstation,Xbox,PC)

Xbox

Om det är 6 personer i ditt party, hur många är tjejer?

Ingen. Känner ingen tjej som spelar tyvärr.

Spelar du hellre med killar än tjejer? om så är fallet kan du berätta varför.

Spelar ingen roll vad det är för kön.

Har du någon gång upplevt trakasserier eller hat när du spelat cod?

Nej, inget alls.

Streamar du? om du streamar får du uppleva trakasserier?

Har precis börjat streama och än så länge är det bara stöttande positiva människor jag mött där.

Har du tävlat? Eller haft tanken på att tävla i Call of Duty? Om du skulle tävla, vilka modes föredrar du?)

Är inte i närheten av att kunna tävla så nej. När jag var med i en liten Clan back in the days, så fanns det lite tävlingar vi körde vill jag minnas. Det var kul men inget seriöst.

Alla har vi något extra roligt minne från cod, har du något rolig händelse som du vill dela med dig av.

Det roligaste är nog när man kör med polare och hör deras roliga kommentarer om allt, speciellt dom som blir så arga medans dom spelar. Underbart att lyssna på.

Vad är det bästa med att vara tjej och spela cod?

Det är nog alla frierier man fått när folk fått reda på att man spelar. Nej men jag vet inte, blir väl behandlad på ett vänligare sätt.

Har du någon YouTube kanal? (länka nedanför)

Nej, ingen.

Om din vän blir intresserad av att börja spela Call of Duty, hur skulle du beskriva spelet för personen och vilka tips skulle du ge.

Jag är verkligen sämst på att förklara. Så det jag har berättat är att man springer runt och skjuter folk online. Och sen bjuder jag över vännen för att prova spela hemma hos mig, så sköter spelet resten och han fastnar och köper ett eget spel. Och vips så har man en ny vän att spela med.

Följ Aqina på Twitch!

klaner

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here