Trash talking är ju något som alltid har funnits i sport och samma gäller online spel så länge det har funnits röstchat och textchat tillgängligt. Jag själv tycker det kan vara underhållande till en viss nivå när det gäller trash talking som t.ex. i MMA när dom sitter bänkade och kastar skit mot varandra.

Men med det här inlägget vill jag ta upp dagens trash talking i Modern Warfare lobbys eftersom jag tycker det har blivit bra mycket värre än hur det har sett ut tidigare. Back in the days när vi spelade MW3 på Xbox 360 så kunde vi sjunga och skratta och någon enstaka kunde glida in onykter på en lördagskväll och få oss alla att skratta.

Så här kunde det låta i våra pre-games lobbys

Men idag blir jag mörkrädd hur folk beter sig online. Folk tar sig tid att registrera provocerande nicknames enbart för att göra folk förbannade. Voicechat och textchats flödar med rasistiska påhopp och dödsönskningar till familjemedlemmar ser jag dagligen.

Här är ett exempel. Stor respekt till killen som håller sig lugn.

Varför ser det värre ut idag än vad det gjorde för 10 år sedan?

Det är en klurig fråga som jag ställer till mig själv och jag har faktiskt inget riktigt bra svar på det men jag tror inte folk mår så bra idag och att sitta bakom en skärm på andra sidan jordklotet och kasta skit på andra verkar få någon slags dopamineffekt för någon minut.

Tyvärr är det här något som alltid kommer att finnas kvar och det är något vi får fortsätta att ignorera med (mute).

Nu kanske du tycker jag låter som en grinig gammal gubbe som inte borde bli påverkad av detta och du har rätt till en viss del om du tycker så MEN när en 10årig kille endast vill ha roligt online men blir trash talkad av någon random person om hur hans mamma ska dö i diabetes, ja då har det gått en bra bit för långt.

Det lilla positiva man kan se ibland är dock när trash talkers blir ägda.

Kolla in det här.

klaner
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments