Vi har skickat på 13 snabba frågor till Emelie (IKILLEDBARBIE) en av flera tjejer som är medlemmar i Modern Warfare om hur det är att vara tjej i ett spel som spelas mest av killar.

Men att vara tjej inom Call of Duty är inte det enklaste. Sexism, förolämpningar och anklagelser om fusk hör till vanligheterna som tjejer dagligen får utstå. Det finns to.m fall där tjejer förvränger sina röster in-game för att undvika att bli hatade på.

Men detta är något Emelie är förskonad av berättar hon och berättar mer att folk blir chockade att hon är tjej och spelar så pass bra.

Vi vet också att gaming scenen för tjejer ser helt annorlunda ut idag om man jämför med hur det såg ut för 10 år sedan så är det mycket mer tjejer som spelar spel idag och det gillas starkt! I alla fall av oss på h4ck.

Här kommer 13 snabba med Emelie (IKILLEDBARBIE)

Kan du börja med att berätta lite mer om vem du är och vad du sysslar med till vardags?

Jag är en tjej från Trollhättan som lever ihop med en likasinnad speltokig sambo. Jag är statligt anställd och på fritiden blir det mest game eller vårat andra stora intresse – bilar.

Hur gammal är du och när kom du i kontakt med Call of Duty för första gången?

Jag är 28 år gammal och första gången Call of Duty dök upp i mitt liv minns jag mycket väl, året var 2003. Vid den här tiden hade jag en styvfar som hade köpt det första Call of Duty till sin helt nya dator. Vi barn fick absolut inte röra hans dator men som de rebeller vi var så smög vi alltid in och spelade ändå.

Kan du berätta lite vad du är för typ av av Call of Duty spelare?

Jag skulle nog säga att jag är ganska aggressiv, men det beror helt på vilket sällskap man är i eller vilket typ av gamemode. Alla förstår nog vilken typ jag är om jag säger att jag älskar både shipment och rust.

Hur många timmar i veckan ungefär spelar du cod?

Jag spelar väldigt många timmar i veckan, skulle kanske tippa på upp mot 20-25h. Ibland blir det både mer och mindre.

Vilket system spelar du cod på? (Playstation,Xbox,PC)

Jag spelar på Xbox

Om det är 6 personer i ditt party, hur många är tjejer?

Tyvärr ingen tjej alls. Har inga tjejkompisar som spelar.

Spelar du hellre med killar än tjejer? om så är fallet kan du berätta varför.

Nä skulle inte säga att jag “hellre” spelar med killar men jag har alltid gått bra ihop med killar, bättre än vad jag gjort med tjejer. Det har egentligen bara blivit så att man spelar med grabbar eftersom det är det som finns.

Har du någon gång upplevt trakasserier eller hat när du spelat cod?

Jag är ganska skonad faktiskt. Har aldrig upplevt någonting mer än att folk blir chockad över att en tjej spelar. De flesta tycker bara att det är roligt.

Streamar du? om du streamar får du uppleva trakasserier?

Nej jag streamar inte, men jag spelar med väldigt mycket streamers. Alla har varit helt fantastiska och skulle någonting hända så hade dem tagit tag i det. Det finns tankar på att börja streama själv men jag är ju rädd för hur det skulle tas emot.

Har du tävlat? Eller haft tanken på att tävla i Call of Duty? Om du skulle tävla, vilka modes föredrar du?

Jag har faktiskt aldrig tävlat men skulle jag tävla så hade jag nog velat köra warzone.

Alla har vi något extra roligt minne från cod, har du något rolig händelse som du vill dela med dig av.

Inget specifikt minne men alla timmarna man har spelat och alla vänner man har skaffat sig.

Vad är det bästa med att vara tjej och spela cod?

Det allra bästa är nog när man levererar en riktigt bra match och knäppa alla killar på näsan som tror att man inte kan vara en bra spelare för att man är tjej.

Om din vän blir intresserad av att börja spela Call of Duty, hur skulle du beskriva spelet för personen och vilka tips skulle du ge

Här är ett spel där du kan fördriva många timmar. Man springer runt och skjuter ihjäl varandra, man svär och sen gör man allt från börjar igen. Det bästa tipset är nog att bara öva mycket, spelar du mycket blir du tillslut bra. För att citera en god vän, “det blir kul -jag lovar”

klaner
Previous articleBlair Witch (New game to stream)
Next articleHoliday is over
enCyde avatar
Stubborn and slightly annoyed nerd. I'm a Dad above all else. All articles and posts are made as a private person.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Max
Max
2 years ago

Den som hatar på tjejer mår oftast inte bra själva! Jag tycker det är grymt när tjejer spelar spel!

Thomas
Thomas
2 years ago

BARBIE SQUAD FAN VAD ELAJT!! 🙂 🙂 🙂