Ni kanske undrar varför det har varit tyst från mig i en veckas tid och VARFÖR det har varit tyst ska jag nu berätta för er.

Jag sätter alltid familjen först. Jag prioriterar inget framför familjen och händer det något så släpper jag allt och fokuserar på problemet.

Vi har två huskatter (Tessy och Tusse) två syskon som vi adopterade från ett katthem som hade blivit övergivna när dom var omkring 1 år. Två helt underbara varelser med egna personligheter och charm. Dom blev snabbt kärleksfulla här hemma och vi alla älskar dom oerhört mycket.

För ett tag sedan så märkte vi ett underligt beteende från vår hankatt Tusse. Han började att sätta sig på konstiga ställen för att kissa och man såg hur besvärad han var av det och vi märkte att det var ytterst lite kiss i lådan när han hade varit där och han kunde sitta flera minuter för att försöka.

Vi ringde då veterinären och dom sa det att vi var tvungna att komma in med honom då han har stopp i urinröret som är livshotande. Och eftersom det är brist på veterinärer i Norrköping så fick vi åka till Norsholm för att få vård.

Och väl där så var dom tvungna direkt att försöka få ut urinen med att sätta på en kateter så man kunde ”dränera” honom. Med vissa komplikationer med att kissa och kateter på och av så var han kvar på sjukhuset i hela 4 dagar.

Det visade sig att han hade stopp i urinröret och dom har också hittat kristaller som dom har spolat bort i 3 tillfällen. Tyvärr har dom också hittat blåsljud från hans hjärta som vi ska följa upp om ett år ☹

Jag vill ge en varm kram till AniCura Djursjukhus för det varma bemötandet och all telefonkontakt med uppdateringar kring Tusse för det betyder mycket för oss.

Vi spräckte Tusses försäkring på dag 3 och landade på 43,000 på dag 4a och tack och lov för försäkringar som täckte upp 30,000 tills taket var spräckt.  Pengar har ingen betydelse när det är skarpt läge och den huvudvärken får man ta när allt lugnat ner sig.

Dag 4 så fick vi komma och hämta hem Tusse. Han var trött och förvirrad men ändå glad att se oss och det kändes jättebra att hämta honom men också en viss oro hur det skulle gå hemma.

Så nu har behandlingen blivit fortsatt hemma där vi ger Tusse 5 olika mediciner och har honom under uppsikt nästan 24/7. Det blir också specialfoder framöver.

Han mår bra och äter och vilar mycket samt att han är mycket kelig till och från. Hans syster Tessy är dock lite bitter och fräser och har sig ibland när han kommer nära. Beror nog mycket på att han luktade helt annorlunda när han kom hem samt att Tessy har levt som en drottning när han varit borta.

Mår katterna bra så mår vi bra.

Jag brukar aldrig be om något men för er som läser det här och vill donera så vi kan betala resterande 13,000 i kostnader för Tussen så går det bra att Swisha till 0763290022 (Märk med Tusse)

klaner
Previous articleFrag Highlights Delivery
Next articleFrag Delivery Halloween Event!
enCyde avatar
Stubborn and slightly annoyed nerd. I'm a Dad above all else. All articles and posts are made as a private person.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments