Under dagen så såg jag ett inlägg i Call of Duty: Sverige om att en persons Activision konto hade blivit hackat, men det märkliga är att varken Activision eller CharlieINTEL hade skrivit något om det så jag tog mig friheten att göra några Googlesökningar och hittade andra sajter som skrev om det.

Läs artikeln här.

Eftersom denna person har råkat ut för en attack och andra sajter samt stora eSport konton på Twitter också misstänker det så tog jag det som det var skarpt läge.

Vi uppmanar alla att ändra sina lösenord hos Activision samt Blizzard (battle.net) och ALLA dina linkade konton som du har i din Activision profil (se bild nedan.) Jag uppmanar också för säkerhets skull att du ändrar ditt lösenord på din e-post med.

När du skapar nya lösenord så rekommenderar jag dig att använda avancerade lösenord som är betydligt svårare att knäcka som exempel: (y5a$4GX$v1mY1**tVse@&) nu ska du inte använda mitt exempel utan jag visar bara hur ett bra och starkt lösenord ska se ut.

Men hur ska jag komma ihåg mitt lösenord om det ser ut så där?

Dom flesta jag känner samt mig själv använder en lösenordshanterare där du kan lagra alla dina lösenord och ”auto-fylla” när det väl är dags att logga in någonstans. Jag rekommenderar lösenordshanteraren (LastPass) som är gratis och mycket effektiv och du kan generera starka lösenord direkt i programmet.

LastPass finns som tillägg för Firefox,Chrome samt att ladda ner på Google Play och App Store. Om du behöver hjälp med LastPass så hjälper jag dig gärna.

Har du möjlighet att använda (2-stegs verifiering) eller YubiKey så rekommenderar jag det med.

 

Stay safe. 

klaner
Previous article13 Snabba med Maria (Viking Girl 1)
Next articlePlaying Warzone with Heart Rate Sensor and Tobii Eye Tracker
enCyde avatar
Stubborn and slightly annoyed nerd. I'm a Dad above all else. All articles and posts are made as a private person.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments